Livrare GRATUITĂ pe teritoriul României, pentru comenzi a căror valoare depășește 250 RON

AVEM NEVOIE DE MOAȘE!

Așa cum v-am promis în articolul anterior o să vă povestesc despre persoanele dragi mie, cu care am colaborat încă de când am aflat că vom avea un bebe.

Nu sunt o persoană care merge foarte des la medic iar vizitele au fost de regulă cele anuale pentru analize și control de rutină. Din acest motiv, medicul ginecolog nu a fost unul ales special pentru monitorizare pe durata sarcinii și implicit să mă asiste la naștere.

Ce am făcut imediat după ce am aflat că sunt însărcinată? Am început să caut recomandări pentru medici cu care să pot naște 🙂 și implicit pentru clinica la care să aibă loc ”evenimentul”.

Printr-o recomandare a unei bune prietene care era și ea însărcinată, am ajuns la o Doamnă Doctor care mi-a monitorizat sarcina primele două trimestre. Avea review-uri pozitive, din ce m-am documentat, era de vârstă apropiată cu a mea și era destul de deschisă în discuțiile pe care le-am avut la început. Toate bune și frumoase până la momentul în care am avut discuția referitoare la modul în care voi naște și la cerințele pe care le aveam pentru momentul nașterii – fac o mică paranteză aici pentru că toate aceste cerințe ale viitorilor părinți se regăsesc într-un plan de naștere care se agrează cu medicul ginecolog și cu unitatea medicală în care va avea loc nașterea; voi scrie o postare viitoare despre acest subiect! Să revenim…faptul că imi doream să nasc natural și implicit aveam nevoie ca pe durata travaliului să pot sta așa cum îmi este mai comod, nu erau cerințe care să fie acceptate de către Doamna Doctor…dumneaei mă putea consulta și monitoriza doar pe masa de naștere în poziția standard, nu în altă poziție și nici nu lua în considerare sfaturile unei moașe, chiar dacă aceasta asista la naștere. M-am simțit foarte ciudat în momentul în care mi-a spus. Pe principiul, pe banii mei, mi se impune CE, CUM și CU CINE să fac, deși argumentele mele erau justificate și nu eram absurdă să nu urmez un sfat al unui medic care are o anumită pregătire în acel domeniu, mult mai multă decăt aveam eu. Acela a fost momentul în care am decis că am nevoie de un alt medic, care să ne asculte și să fie de acord cu cerințele noastre.

Dar nu am lăsat să ne afecteze o astfel de situație pentru că în tot acest timp mergeam în vizită la moașa care a fost alături de noi chiar și după ce bebe a venit pe lume! Este vorba despre moașa Irina Popescu. Mi-a povestit despre ea o bună prietenă care a născut supravegheată de către Irina și până la acel moment nu știam că mai există moașe, în adevăratul sens al cuvântului. Când am început colaborarea cu ea, a fost ca o revelație…tot ce avea legătură cu sarcina, cu nașterea sau cu nou-născutul era normal și natural. Este calmă, încrezătoare și sigură pe ea, încât te molipsește și pleci de la ea cu zâmbetul pe buze…și te ține ceva timp 🙂 …să nu mai vorbim de cursul lamaze susținut de ea unde am învățat tot ce este nevoie pentru a naște și pentru a-l primi pe bebe așa cum simți!

Mi-aș dori ca tot mai multe viitoare mămici să aibă o moașă cu care să vorbească pe toată durata sarcinii, așa cum se întâmplă în multe țări civilizate. Știu că accesul la informație este un atu, însă este destul de greu să găsești informații corecte online și de cele mai multe ori, viitoarele mămici urmează exemplele din jurul lor, care pot fi unele corecte și normale, sau nu. Moașa are un rol mult mai apropiat de viitoarea mămică decât medicul ginecolog și indiferent de problemele care există sau nu într-o sarcină, poate oferi suportul moral atât de important pe durata sarcinii și imediat după naștere.

Așadar, viitoare mămici…dacă nu aveți încă o moașă, vă sfătuiesc din inimă să vă găsiți una, indiferent de momentul în care este sarcina!

Write Review-ul tău

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Coș