Livrare GRATUITĂ pe teritoriul României, pentru comenzi a căror valoare depășește 250 RON

ÎNCEPUTUL AVENTURII

”Sunteți însărcinată!”, spuse Doamna Doctor pe un ton trist.

Da, a fost un ton trist al Doamnei Doctor, care s-a înseninat abia dupa ce a văzut reacția noastră plină de bucurie…nu am putut decât să presupun că majoritatea pacientelor dânsei, aflate în situația mea, avuseseră reacții nu tocmai pozitive.

Nu ne venea să credem și în același timp sufletul era exaltat de bucurie iar în minte au început să explodeze gânduri ale unui părinte grijuliu…erau precum stelele pe cer într-o noapte senină de vară, la bunici la țară: miliarde!!

Gândurile erau învăluite în bucuria acelui moment unic iar fețele noastre au fost zâmbitoare indiferent de ce spuneau cei din jurul nostru! Haha…păreau foarte mirați dar imediat zâmbeau și ei…am întâlnit aceeași reacție a celor din jur la vederea bebelușului. Este de neimaginat efectul copiilor asupra unor fețe triste…terapie pură!

Cu un suflețel în burtică, managerul de proiect din noi s-a activat! Nu v-am spus dar și eu și soțul meu suntem Manageri de Proiect cu experiență, dar în alte domenii. 🙂

TERMENUL DE LIVRARE

Programări la medicul ginecolog, analize peste analize și bucurie imensă care era emanată în jur de către noi amândoi.

Termenul de ” livrare” estimat la prima ecografie s-a dovedit a fi cel respectat întocmai de către bebe. Există multe variante de calculatoare online care vă pot ajuta să calculați data estimată pentru venirea bebelușului, însă varianta recomandată de noi este aceasta.

ACTIVITĂȚI PRE-NATALE

Programul unor viitori părinți a început să includă câteva activități noi dar și adaptarea celor existente la noul statut, în special în cazul mămicii.

Am făcut tot posibilul să am mai multă grijă în privința mâncării, deși făceam asta și înainte de a afla marea veste. Așadar iată ce am evitat să mănânc pe durata sarcinii:

  • Carnea gătită mediu sau foarte puțin
  • Ouă moi
  • Fructe de mare crude
  • Pește cu nivel crescut de mercur sau crud
  • Mâncare tip fast-food
  • Suc de fructe din surse nesigure – de preferat să fie preparat acasă și servit în primele minute după preparare pentru a evita oxidarea.
  • Fructe cu sâmburi: vișine, cireșe, pepene
  • Fructe cu grad mare alergenic: căpsuni
  • Alcool – atunci când pofta este mare, se poate gusta foarte puțin.
  • Tutun

Pe lângă un meniu echilibrat și creșterea cantității de apă băută zilnic (aproximativ 4 litri pe zi), mișcarea a fost urmatoarea activitate nelipsită din programul săptămânal.

Mersul cu mașina a fost înlocuit cu mersul pe jos, ori de câte ori distanța și mijloacele de transport în comun mi-au permis acest lucru.

Pe lângă mersul pe jos, am inclus ședințe de gimnastică sau yoga pentru gravide, o dată sau de două ori pe săptămână.  Masajul pe care obișnuiam să îl fac săptămânal, nu a fost scos din program, doar l-am adaptat noii mele stări și a fost tare bine!

Vă pregătesc o altă postare în care vă voi povesti despre specialiștii cu care am colaborat pe durata sarcinii, persoane dragi dedicate întru-totul profesiei lor.

Pe curând!

Write Review-ul tău

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Coș